Hub – Gateway – Telecomandă universală

Dacă în urmă cu ceva decenii conceptul de automatizare a casei părea desprins din cărțile lui Jules Verne, în prezent, progresul galopant al tehnologiei ne permite configurarea locuințelor inteligente de la cele mai mici detalii. Nu ai nevoie decât de un smart phone pentru a controla luminozitatea, temperatura și energia electrică a locuinței tale. Numitorul comun al tuturor acestor detalii îl reprezintă un HUB care are rolul de a interconecta tehnologiile inteligente, de la becuri la prize.

De ce un smart hub este o investiție inteligentă

Un mic dezavantaj al automatizării casei îl reprezintă lipsa unui mod comun prin care poți controla toate dispozitivele smart din locuință. Dacă becurile, prizele și întrerupătoarele provin de la companii diferite, necesitatea instalării mai multor aplicații și conectării mai multor hub-uri reprezintă un inconvenient. Deja există o gamă suficient de ofertantă pentru hub-uri smart pe piață, dar foarte multe dintre ele sunt fie dificil de instalat, fie incompatibile cu cel puțin un sistem din casa ta.

Pentru a simplica atât efortul de research cât și efortul de configurare, noi îți spunem că poți achiziționa de pe site-ul nostru un smart hub suficient de capabil să controleze toate sistemele inteligente în care ai investit. Branduri cunoscute și reputabile precum Livolo, Broadlink, Sonoff și Orvibo se regăsesc pe site-ul nostru, toate oferind cel puțin o variantă de smart hub.

Modul de funcționare al hub-ului este simplificat pentru a-ți oferi o experiență cât mai facilă, fiind programat să detecteze automat dispozitivele la care se poate conecta. Iți recomandăm pentru administrarea cât mai eficientă a dispozitivelor să le grupezi cu ajutorul hub-ului pe camere specifice (dormitor, bucătărie, etc) și să prestabilești anumite sarcini.

Configurările avansate presupun crearea de sisteme de alarmă, folosind senzori și camere. Cu alte cuvinte, orice mișcare detectată atunci când ușa este încuiată și lumina stinsă va determina aprinderea luminii iar camerele de securitate vor începe să înregistreze, trimițându-ți imaginile în timp real.

Dominația Smart Hub

Automatizarea este domeniul care în prezent generează o competiție pozitivă între brandurile care se intrec pentru dominație. Cifrele arată că în anul 2017, sistemele automatizate au ajuns în aproximativ 90 de milioane de case din întreaga lume. Iar conform previziunilor lansate de specialiști, piața globală a sistemelor automatizate din anul 2022 va atinge valoarea de 80 de miliarde de dolari.

Indiferent de dispozitivele smart ce vor pătrunde pe piață și companiile din spatele acestora, un smart hub nu își va pierde niciodată din utilitate și chiar necesitate. Dacă automatizarea pare costisitoare la prima vedere, consecințele unei astfel de decizii dovedesc contrariul. Investiția inteligentă pe termen lung, timpul economisit, mediul protejat și confortul sporit sunt doar câteva urmări pozitive!